nieuws

Jong talent krijgt dit jaar meer podium

carrière & mensen 2654

De verkiezing Logistiek Manager van het Jaar focust zich meer dan ooit op jong logistiek talent. De kandidaten voor de talentenprijs hebben al meerdere presentaties moeten doen. Het eindoordeel volgt tijdens de finaledag op 30 maart, niet alleen van de zaal maar ook van de jury.

Jong talent krijgt dit jaar meer podium
Prof. René de Koster, juryvoorzitter

Voorheen lag het oordeel in handen van de zaal, die de drie presentaties op de finaledag van de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing aanhoorde en elke kandidaat een cijfer gaf. Nu heeft ook de jury van de ‘grote’ verkiezing een rol. Beide oordelen tellen in principe even zwaar.

Nieuwe juryvoorzitter Logistiek Manager van het Jaar

De nieuwe juryvoorzitter van deze verkiezing is prof. René de Koster (Erasmus Universiteit). Hij was al vanaf de allereerste verkiezing, gewonnen door Raymond Cools, betrokken als jurylid, net als zijn medejurylid Cosmas Hoefnagels. Cools is nu ook jurylid net als een andere voormalige winnaar, Duco Buijze. Het vijfde jurylid is wel nieuw, Myrte Marechal. Zij is manager leiderschapsontwikkeling bij de Nederlandse Spoorwegen.

Meer tijd om door te vragen

“Voorheen waren we als jury niet in staat om een winnaar aan te wijzen als Jong Logistiek Talent”, zegt De Koster. “Ook wij zagen de kandidaten pas op het laatst. Nu hebben we ze al een keer gehoord in een selectieronde tijdens ICT & Logistiek en daarna nog een keer apart. Daar hadden we ook de gelegenheid om meer door te vragen. Het is nu veel meer dan alleen een pitch.”

Soms beter om een jaar te wachten

Aan de verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar zelf gaat de vernieuwde jury niet tornen. “Daar is geen enkele aanleiding voor”, stelt de voorzitter.
Jaarlijks melden zich pakweg twintig kandidaten. Een deel daarvan valt vrij snel af, omdat cv’s niet volledig zijn of omdat het bedrijf waar ze werken onvoldoende medewerking wil verlenen. “Soms zeggen we ook tegen kandidaten, dat ze beter een jaar of nog langer kunnen wachten totdat het project dat ze doen ook echt concreet resultaat oplevert. Het zou jammer zijn als ze nu afvallen, terwijl het project dat ze doen en kennis en ervaring die ze meebrengen van een hoog niveau is.”

Meld u nu aan voor de Logistiek Manager van het Jaar finaledag op 30 maart.

Reageer op dit artikel