nieuws

Delegatie uit Oman volgt logistieke opleiding aan NHTV

carrière & mensen

Een delegatie van elf logistieke professionals uit Oman volgt vanaf eind volgende week aan de NHTV in Breda een maand lang een logistieke opleiding. Met deze verkorte opleiding moeten de Omani, twee vrouwen en negen mannen, de trekkers worden van nieuwe logistieke ontwikkelingen in het sultanaat.

Delegatie uit Oman volgt logistieke opleiding aan NHTV

Olie is nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten in Oman. Zo’n 85 procent van het nationaal inkomen betrekt het sultanaat uit de oliewinning. Het land zoekt echter naarstig naar andere bronnen van inkomsten om de nationale economie te versterken. Een van de speerpunten is logistiek. In dit streven volgens de Omani die leidinggevende functies bekleden in hun land komende maand aan de NHTV Breda een ‘brede cursus’ om hun logistieke vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Denken in processen

Zij moeten uiteindelijk de trekkers worden voor nieuwe logistieke ontwikkelingen in Oman. Marijke Bogers, projectleider van NHTV: “Denken in processen is de kern van de cursus. Er zijn goed geoutilleerde havens en warehouses, maar daarmee is het niet gedaan in Oman. Door het ontbreken van een geïntegreerde goederen- en documentenstroom kunnen containers soms weken in de havens vast staan. Die manier van werken moet worden doorbroken als het land een logistieke rol van betekenis wil spelen in die regio.”

 Excursie FloraHolland

De opleiding wordt verzorgd door docenten van de logistieke opleidingen van NHTV. Colleges worden afgewisseld met opdrachten en excursies naar onder andere de Rotterdamse haven en Flora Holland. Na een maand worden de cursisten getest en moeten ze laten zien wat ze geleerd hebben en hoe ze de kennis gaan verspreiden in hun werkveld.

Internationale kennisoverdracht

De hbo-opleiding in Breda streeft volgens eigen zeggen in haar werkveldcontacten naar meer internationale kennisoverdracht. Vrijdag 2 oktober aanstaande wordt in dat kader een zogenoemde Meaningful Meetings bijeenkomst georganiseerd, waar docenten en onderzoekers van Academie Stedenbouw Logistiek en Mobiliteit in gesprek gaan met professionals over actuele thema’s in hun werkgebied.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels