nieuws

Tonnen ESF-subsidie voor opleiding vrachtautochauffeur

carrière & mensen

Bedrijven die personeel willen opleiden tot vrachtautochauffeur kunnen vanaf 1 september aanstaande tot 35 procent subsidie krijgen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het subsidieplafond van dit fonds voor rijopleidingen is 700.000 euro en is beschikbaar tot 31 juli volgend jaar.

Tonnen ESF-subsidie voor opleiding vrachtautochauffeur
Bedrijven die personeel willen opleiden tot vrachtautochauffeur kunnen vanaf 1 september aanstaande tot 35 procent subsidie krijgen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

De subsidie is beschikbaar via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector en is bestemd voor bedrijven die hierbij zijn aangesloten. VTL is uitvoerder van het SOOB subsidiebeleid en daarmee ook de coördinator en verstrekker van de gelden uit deze subsidiepot. Het geld uit dit fonds moet een stimulans vormen voor het opleiden van nieuwe chauffeurs en dient ook als opvang voor het verwachte grote tekort aan truckchauffeurs.

 

Gecertificeerde opleiders

De opleidingen die voor de ESF subsidie in aanmerking komen zijn Vakbekwaamheid 1 (RV1), Vakbekwaamheid 2 (V2C), Vakbekwaamheid 3 (V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C. Deze opleidingen zijn bij 106 opleiders te volgen die ook allemaal beschikken over de certificering van erkende opleider Transport & Logistiek. Deze certificering is ontwikkeld om de kwaliteit van opleiders en opleidingen in de sector te bevorderen.

 

Arbeidskrapte

Door de toenemende arbeidskrapte in de komende jaren wordt het belang van goed opgeleid personeel volgens VTL steeds groter. Dat bleek nog maar eens uit het onlangs verschenen Conjunctuurbericht van TLN waarin werd gesteld dat door het economische (broze) herstel, het tekort aan medewerkers fors zal toenemen en dat de vraag sinds het uitbreken van de crisis begin 2008 niet zo hoog is geweest.

 

Kwaliteit bewaken

De voormalige transportopleider zegt zich dan ook in de toekomst naast het verstrekken van subsidies, ook actief te willen inzetten voor de instroom en doorstroom van personeel in de transportsector enerzijds en anderzijds voor de kwaliteit van opleidingen en ontwikkeling van mensen.

 

Reageer op dit artikel