Nog geen abonnee? Nu een jaarabonnement met 25% korting bestel hier

Nieuws

Brand verwoest magazijnen Royal Leerdam

0 659 Warehousing

Een grote brand heeft drie magazijnen van glasfabrikant Royal Leerdam zwaar beschadigd. In de magazijnen lagen pallets met plastic en glas opgeslagen. De brand brak uit in een magazijn en sloeg razensnel over naar de twee aangrenzende loodsen.
BrandLeerdam

Door de combinatie van pallets, plastic en glas, ontstond een grote rookontwikkeling.

Doordat van één van de magazijnen het asbestdak instortte, bestond de vrees dat de omgeving van de fabriek mogelijk met asbest besmet zou zijn. De asbestdeeltjes kwamen op de toegangsweg naar de fabriek terecht. De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De omwonenden zijn inmiddels per brief op de hoogte gebracht van het asbest dat is vrijgekomen. Volgens burgemeester Molkenboer is er echter geen gevaar voor de volksgezondheid.

 

Tonnen schade

De schade voor het bedrijf wordt geschat op enkele tonnen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In 1999 ging ook al een magazijn van de glasfabriek in vlammen op. Die brand bleek te zijn aangestoken door een brandweerman. Naast de vestiging in Leerdam beschikt Royal Leerdam ook over een nieuw distributiecentrum in het nabijgelegen Gorinchem (Lees: Eerste pand opgeleverd - mei 2005) .

 

Bron: Nu.nl, ANP en Logistiek

 

Lees ook: Magazijn met platte tv’s gaat op in vlammen (januari 2006)

door Bas Dijkhuizen laatste update:26 mei 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer u om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.