Nog geen abonnee? Nu een jaarabonnement met 25% korting bestel hier

Nieuws

Sorteren van komkommers met RFID

0 66 Warehousing

Kwekerij Bergenhenegouwen heeft een RFID-applicatie van RFID-producent Phi Data in gebruik genomen voor het sorteren van komkommers. Tot op heden werden sorteercodes handmatig op de machine ingegeven. Om het proces automatisch te laten verlopen is de unieke RFID-oplossing geïmplementeerd.
Sorteren van komkommers

In de kwekerij worden komkommers na een afgestemde groeiperiode geplukt en in karren verzameld. De komkommers in de karren worden vervolgens overgeladen op een sorteermachine.

 

Door op elke kar een plastic koker te plaatsen met de afmeting van een gemiddelde komkommer, met daarin een RFID-label (een zogenaamde ‘komkommertag’) weet het systeem precies tot welke serie de kar behoort. De sorteercode wordt automatisch gelezen en aan de machine doorgegeven voor verdere sortering, distributie en verwerking.

 

door Jasper Witjes laatste update:26 mei 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer u om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.