Nog geen abonnee? Nu een jaarabonnement met 25% korting bestel hier

Nieuws

Bouw campus Dinalog start in 2012

2 373 Supply Chain

De bouw van de Dinalog-campus bij de Princenhagelaan in Breda begint volgend jaar. Volgens burgemeester en wethouders van Breda moet het onderkomen van het Topinstituut voor Logistiek het Nederlandse paradepaardje worden op het gebied van duurzaamheid.
Volgens burgemeester en wethouders van Breda moet het onderkomen van het Topinstituut voor Logistiek het Nederlandse paradepaardje worden op het gebied van duurzaamheid.

Op dit moment ligt de grond waar de campus van Dinalog moet verrijzen er nog grotendeels braak bij. Maar nog dit jaar komt er een plan over wat er gaat gebeuren met de nieuwbouw van de campus die wordt gebouwd op het 13 hectare grote Rithmeesterpark, aan de westkant van Breda, direct aan de A16 en het tracée van de HSL-shuttle.

 

Transparante uitstraling

Tussen de nieuwe gebouwen van de campus komen straks straatjes en pleintjes, ingericht voor langzaam verkeer en serviceverleners. Tegelijkertijd komen er driehoekige 'ontspannen landschappelijke velden'.

De gebouwen zelf krijgen een open, transparante uitstraling meldt de website van de regionale krant BN De Stem. Om de campus tot leven te wekken is besloten dat de toekomstige gebruikers nooit verder hoeven te lopen dan vierhonderd meter om bij een van de voorzieningen te komen.

 

Faciliteiten

De campus voorziet verder in een aanbod van restaurants, congres-, demonstratie- en trainingsfaciliteiten, bibliotheek en kinderopvang. Wie zijn auto parkeert, zal nooit verder dan 250 meter te voet hoeven af te leggen.

 

Motto's

‘Let's get inspired by Dinalog' is het motto waarmee de Dinalog merkfamilie internationaal op de kaart moet worden gezet. Voor de nog te bouwen campus luidt de marktbelofte: Dinalog Campus wordt voor ‘tout' logistiek Nederland en de ontmoetingsplaats als het gaat om ontwikkeling en toepassing van logistieke innovaties en supply chain managementconcepten.

 

Kennisontwikkeling

Volgens de initiatiefnemers van Dinalog wordt de campus de fysieke locatie waar onder andere kennisontwikkeling, onderzoek onderwijs en praktijk samenkomen. Zie ook het filmpje hieronder met daarin een impressie van de plannen voor de nieuwbouw van de campus:

door Bas Dijkhuizen laatste update:26 mei 2012

Gerelateerde tags

2 reacties

 • # 1

  Frank

  .. wordt geplaatst aan de rand van de A16 en de HSL shuttle...

  Mooie inspiratie!

  Ik begin denk ik te begrijpen waar de afgelopen maanden Dinalog mee bezig is geweest ipv antwoorden te geven op eenvoudige vragen of verzoeken voor subsidies/onderzoeken.

  Mijn inziens klinkt het, ruikt het en voelt het als een prestigeproject wat gedoemd is om uit de kosten te lopen en derhalve in alle schoonheid te sterven.

  Mijn advies, Dinalog hou je bij je kernactiviteit, steek je huisvesting in een oude vervallen school en wees creatief en lean!!

  Lean is ontstaan uit schaarste van geld en middelen, en dwong Toyota en de Jappaners creatief te zijn..., wat een contrast met dit paradepaardje van duurzaamheid.
 • # 2

  Hans

  Is dit geld dat ook aan onderzoek had kunnen worden besteed?

  Of betekent dit dat bij elke subsidietoekenning meer dan 50% aan overhead in rekening wordt gebracht?

  Laten we nou eerst een wat presteren op logistiek gebied!

reageer

Of registreer u om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.