Nog geen abonnee? Nu een jaarabonnement met 25% korting bestel hier

Nieuws

UPS neemt afhaaldienst Kiala over

0 1067 Logistieke dienstverlening

De Amerikaanse pakkettenbezorger UPS neemt het Belgische afhaalpuntennetwerk Kiala over. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.
Belgische afhaalpuntennetwerk Kiala is overgenomen door UPS

 

Reden voor de overname is ‘de verbreding van het dienstenaanbod' van UPS voor leveringen van bedrijven naar consumenten. Consumenten kunnen hun bij webwinkels bestelde pakketten bij Kiala-punten afhalen, in plaats van dat ze thuis worden afgeleverd.

 

5.400 afhaalpunten

Dagelijks verwerkt Kiala 136 duizend pakjes van onder meer H&M, Esprit en IKEA. De afhaalpunten zijn gevestigd in winkels, zoals videotheken en dierenwinkels.

Kiala heeft 5.400 afhaalpunten in vijf landen in West-Europa, waaronder Nederland. In 2008 behaalde het bedrijf dat nu nog in particuliere handen is, een omzet van 26 miljoen euro.

 

Marktpositie verbeteren

UPS wil met de overname van Kiala een marktpositie verwerven in de snel groeiende Europese markt van particuliere online-bestellingen.

 

door Bas Dijkhuizen laatste update:30 mei 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer u om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.