Nog geen abonnee? Nu een jaarabonnement met 25% korting bestel hier

Nieuws

DHL voegt zeven stadscentra toe aan parcycle project

1 1753 Distributie

DHL breidt het aantal plaatsen waar parcycles rijden uit met nog eens zeven steden. Delft, Amersfoort, Maastricht, Sittard-Geleen, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen komen daarmee in aanraking met de lichtgewicht bakfietsen die bestelauto’s vervangen.
Ook DHL-parcycles in zeven andere stadscentra

De parcycle werd door DHL Express al ingezet in de steden Breda, Amsterdam en Enschede en met de uitbreiding komt het aantal steden komt het totaal aan aantal parcycles in Nederland uit op vijftien. Ook zijn er twaalf ‘gewone' fietskoeriers actief. DHL heeft de fietskoerier standaard in het routedesign opgenomen en zodra de mogelijkheid er is deze in te zetten doet de pakketvervoerder dit.

Schonere stadsdistributie
De inzet van de bakfietsen en fietskoeriers is in enkele gevallen efficienter en sowieso levert het volgens DHL een schoners stadsdistributie op. De onderneming noemt het naast elektrisch vervoer en auto's op aardgas een effectief alternmatief voor traditioneel transport met bestelbussen op diesel.

Makkelijker door nauwe straten
"Met de fiets bewegen we ons zoveel makkelijker door de stad met de vaak nauwe straten. Daarmee voorkomen we ook oponthoud voor ander verkeer", zegt Jan Engels, Vice President Time Definite Network van DHL Express Nederland.

door Ferdi den Bakker laatste update:26 mei 2012

één reactie

  • # 1

    Osman Yaman

    Jeuj da ben ik :) .

    Groetjes vanuit DHL Express Apeldoorn

reageer

Of registreer u om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.